Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden daha çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yangın kapısı ivedi çıkış muhtevain kullanılacaksa o dakika muktezi koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

özdek 3- Kaçış merdiveni yapının haricinde kalabilir. Ancak bununla ait uyulması müstelzim bazı kurallar bulunan. Mesela; bir gestaltnın veya binanın yüksekliği 21.50 metreden bir küme ise yapı dışına celi merdiven gestaltlmasına izin verilmemektedir.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın mukannen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Bu kapılar taban olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır yetişmek üzere iki gruba ayrılır.

Yangın Bapsı, ivedili durumlarda mimaridan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve âdem yaşamını üs saha, gestaltların en önemli unsurlarından biridir.

Evgin çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme malik bir yapı elemanıdır.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanır.

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mebdelayınca ortaya çıkan yamanın ve şiddetli ısının dünyaarı çıkmasını önlemek kucakin kapının sapa zinde kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa bile esrarı lokum ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sebebiyle emin kucak oluşturur.

Memnuniyet ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve yekûn memnuniyeti hedefliyoruz.

Yangın bapları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde Yangın Kapısı elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. Standart renk RAL 9002 olmakla beraber istenen tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması konstrüksiyonlabileceği üzere yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Yangın sırasında güvenliğin sağlamlanması ve munis şekilde tahliyenin gerçekleşmesi derunin kullanılan baplara yangın merdiven kapısı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın vazgeçme edilmesine olanak teşhisr.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Çıkış Kapısı Sırları”

Leave a Reply

Gravatar